Våra tjänster » Ledarskapsutveckling

 

UTNYTTJAR DU DIN POTENTIAL?

En verksamhets utveckling står och faller med nyckelpersonernas personliga utveckling. Så är det. Utvecklas inte ledarskapet utvecklas heller inte verksamheten.

 

Vi ser på ledarskap som ett yrke i sig, något man måste lära sig precis som allt annat. Människokännedom är en viktig ingrediens. För att bli en bra ledare gäller det att kunna tre saker - leda sig själv, arbeta med andra och bidra till lönsamhet i affären. Saknar du en del blir det inget bra ledarskap. Vi hjälper dig att hitta rätt nivå i alla tre.

 

"Jag får en kick när min organisation lyckas indirekt

beroende av mig. När jag upptäcker att 'Wow, nu börjar

de tänka annorlunda!'. Att mina vibbar har gjort en

förändring och andra går åt rätt håll."


 

ATT LEDA SIG SJÄLV

För att kunna leda andra måste man först kunna leda sig själv. Det kräver lite insikt om den egna personligheten. Du behöver bli varse vad som händer med dig i olika situationer. Om du vet hur - och varför - du reagerar i olika sammanhang och på olika personligheter blir livet betydligt enklare. Perception är ett viktigt nyckelord.

 

Tid är ett annat och går hand i hand med personlig utveckling. Ledarskap präglas ofta av tidsbrist, så det gäller att lära sig prioritera, delegera och släppa kontrollen. Att förstå att du inte behöver göra 8 saker för att få 8 saker gjorda. Prioritera istället in ett möte med dig själv och säg till andra att du är upptagen då. Få ledare får nämligen vägledning eller utvecklingssamtal av andra. Därför måste du själv hinna reflektera för att komma framåt. Vi hjälper dig att strukturera tankarna.

Vi hjälper dig även att hantera osäkerhet. Som ledare arbetar man ofta med långsiktiga strategier utan säkra svar. Då brukar det finnas fler frågor än svar. Kan du mejsla ut vad som är osäkert i framtiden och lära dig att arbeta med osäkerheterna som komponenter istället för stressmoment slipper du både överraskningar, besvikelser och sömnlösa nätter.

Det finns konkreta verktyg som hjälper dig med alla ingredienser i ditt ledarskap. Vi hjälper dig att hitta rätt kombination.

 

ATT LEDA ANDRA

Vad händer när människor jobbar ihop och hur kan du påverka det? Perception är viktigt i många sammanhang. Inte minst i samspelet med andra.

Att leda människor kräver en hel del människokännedom. Du måste inte vara en mästare i psykologi, men det hjälper att förstå att människor drivs av olika saker. Inte samma som du. Att olika medarbetare reagerar olika på samma sak – och sedan handlar på vitt skilda sätt. Det är bra att komma ihåg att man lär sig på olika sätt också och ofta lär ut på samma sätt då. En del intellektualiserar, andra praktiserar. Hur gör du? Hur gör andra runt omkring dig? Vilka når du och vilka fungerar annorlunda?

Som ledare är det viktigt att komma ihåg att du är en förebild, vare sig du vill eller inte. När du kommer till jobbet, hur du är klädd eller vad du pratar om i fikarummet skickar signaler till andra som påverkar ditt ledarskap. Hur uppfattar andra dig och vilka signaler skickar du?

När du vet svaren blir det mycket lättare att coacha och inspirera människor. Och att få saker gjorda.

 

 
Att bidra till lönsamhet

Hur får man en grupp att producera bättre? Vissa team är nya och har behov att ett sorts ledarskap medan andra är erfarna och då kan det behövas ett annat ledarskap för att optimera produktionen.

Läs mer här »
Kontakta oss

Vill du veta hur vi kan hjälpa din organisation?

 

Kontakta oss här!